exogiinoiΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Στις 30 περικοπές που έχουν γίνει στις συντάξεις από το 2010 έως σήμερα, εκ των οποίων τουλάχιστον οι 10 προβλέπονται στον πρόσφατο ασφαλιστικό νόμο, έρχονται να προστεθούν οι νέες παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό, που  περιλαμβάνει η συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των δανειστών.

Σύμφωνα με ειδικούς στην κοινωνική ασφάλιση , από τον Μάϊο του 2010  έχουν αφαιρεθεί από την τσέπη των συνταξιούχων τουλάχιστον 11 δις ευρώ, ενώ σε συνδυασμό με την ωρίμανση των ρυθμίσεων του τελευταίου ασφαλιστικού νόμου και τις επικείμενες παρεμβάσεις, ο λογαριασμός για παλαιούς και νέους συνταξιούχους, θα εκτιναχθεί συνολικά στα 20 δις ευρώ!..

Από το 2010 έως το 2014 στις 16 από τις 28 χώρες της ΕΕ έχει γίνει μείωση μισθών, με τη μικρότερη να έχει σημειωθεί στην Τσεχία κατά 0,3%, και τη μεγαλύτερη στην Ελλάδα, κατά 23,8%.

Μισθοί του δημόσιου τομέα

Στην Ελλάδα, οι μισθοί στο δημόσιο τομέα πάγωσαν το 2009, το 2010 μειώθηκαν μεταξύ 12% και 20% και το διάστημα 2011-2013 μειώθηκαν περαιτέρω μέχρι και κατά 17%.

Κατώτατοι μισθοί του ιδιωτικού τομέα

Στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 22% το 2012 (κατά 32% για τους νέους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών).

Από το 2012, το 80% των επιχειρησιακών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί αφορούν μειώσεις στους μισθούς.

ΥΓΕΙΑ

Οι δαπάνες του Υπουργείου Υγείας μειώθηκαν κατά 37,6%  την περίοδο 2009-14 και του Υπουργείου Εσωτερικών κατά 38,4%

Ο κατάλογος των φαρμάκων που χορηγούσε το κράτος στους ασθενείς συρρικνώθηκε, όπως και το μέγεθος της επιδότησης. Η συμμετοχή του ασθενούς αυξήθηκε από 12,8% τον Ιανουάριο του 2012 σε 29,3% τον Ιούλιο του 2014, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο του 2016 από τον ανεξάρτητο ελληνικό οργανισμό έρευνας και ανάλυσης “διαΝΕΟσις”. Σήμερα, το ποσοστό αυτό βρίσκεται στο 25%.

Σε έρευνα της “διαΝΕΟσις”, το 67% των ερωτηθέντων απάντησε πως δυσκολεύεται να πληρώσει για φάρμακα. Η πλειοψηφία είπε πως ξοδεύει έως και το 10% του εισοδήματος τους σε φάρμακα.

Το 13% είτε ανέβαλαν την αγορά φαρμάκων, που τους συνταγογράφησε ο γιατρός, λόγω έλλειψης χρημάτων, είτε δεν τα αγόρασαν καθόλου. Το 10% ανέφεραν πως πήραν μικρότερη δόση από τη συνταγογραφούμενη, προκειμένου να κρατήσουν για περισσότερο χρόνο τα φάρμακα.

Το εθνικό σύστημα υγείας νοσεί. Είναι μια φράση που μπορεί σε πολλούς να ακούγεται κλισέ όμως για όσους εργάζονται στο ΕΣΥ είναι η σκληρή πραγματικότητα όπως και για όσους διακομίζονται εκεί.Η πολύωρη αναμονή στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, καταργεί αυτομάτως τον λόγο ύπαρξης του. Ράντζα σε διαδρόμους, επεμβάσεις που καθυστερούν επί μήνες, αναλώσιμα υλικά που δεν υπάρχουν, χαλασμένα ή παλιά ιατρικά μηχανήματα.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Δραματική μείωση των δημόσιων δαπανών για την εκπαίδευση παρατηρήθηκε κατά την περίοδο των μνημονίων όχι μόνο σε ποσοστό επί του ΑΕΠ αλλά και σε απόλυτους αριθμούς. Μελετώντας τους κρατικούς προϋπολογισμούς των ετών 2009 και 2015 παρατηρούμε μείωση του συνολικού προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας κατά 34,1%. Αν δε αφαιρέσουμε τις δαπάνες Θρησκευμάτων, Έρευνας και διαφόρων οργανισμών, το ποσοστό της μείωσης ανεβαίνει στα 35,4%. Αυτό σημαίνει μια μείωση του ποσοστού των δαπανών παιδείας επί του ΑΕΠ κατά 0,4 – 0,6…

 

Ξέρω, ξέρω..Η μακεδονία είναι ελληνική.

 

 

Advertisements

Να κουβεντιάζεις με ανόητους είναι σαν ν’ ανάβεις δάδα για τους τυφλούς..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s