no-means-no-make-your-voice-heard-send-postcards-online-9402_30Μια 22χρονη κοπέλα ζει στα παγκάκια στην Κόρινθο. Έχει φύγει από το σπίτι της, γιατί ο πατέρας της δέρνει τη μητέρα της, και δεν αντέχει άλλο αυτή την κατάσταση. Πάντα μπαίνει στη μέση για να τους χωρίσει, και τις τρώει. Ο πατέρας άνεργος και αλκοολικός. Η μητέρα άνεργη με καρκίνο. Δεν τολμάει να φύγει από το σπίτι. Όλο το σπίτι είναι σπασμένο, δεν έχει αφήσει ούτε ποτήρι όρθιο ο πατέρας. Η κοπέλα έχει ελαφρά νοητική στέρηση. Κατάφερε όμως να φτάσει μέχρι και το γυμνάσιο. Δεν είχε βοήθεια από πουθενά. Μερικές φορές ζητούσε χρήματα από την εκκλησία για να πάρει να φάει. Κάποιες φορές έκανε μεροκάματα στα καλαμπόκια. Είχε μια κολλητή φίλη λίγο μικρότερή της. Μερικές φορές τριγυρνούσαν μαζί τα βράδια. Κάποιες άλλες έμενε και σπίτι της παρέα. Κυκλοφορούσε με μαχαίρι στην τσάντα, διότι φοβόταν τα βράδια που έμενε έξω.

Ένα βράδυ, αργά, κάθονται στον πεζόδρομο σ’ ένα παγκάκι οι δυο τους. Τους πλησιάζει ένας μεθυσμένος άντρας αρκετά μεγαλύτερός τους, κοντά στα πενήντα. Δεν τον ξέρουν. Στέκεται μπροστά τους, και με απειλητική διάθεση αφήνει σεξουαλικά υπονοούμενα. Λέει στη μικρότερη κοπέλα, «εσένα σε ξέρω, πού μένεις και τους γονείς σου». «Θα σας γαμήσω», τους λέει και πιάνει τα στήθη της μικρής. Εκείνες αντιδράνε. Πιάνει την 22χρονη από τα μαλλιά. Πάει να βγάλει κάτι από την κωλότσεπή του. «Κρατάει μαχαίρι», φωνάζει η μικρότερη κοπέλα. Τότε η 22χρονη βγάζει από τη μικρή άσπρη τσάντα που κρατούσε ένα μαχαίρι. Τον χτυπά με αυτό. Πανικοβάλλονται. Φεύγουν τρέχοντας. Πετούν το μαχαίρι λίγα μέτρα παρακάτω.

Παίρνει τηλέφωνο την οικογένειά της η 22χρονη. «Πατέρα σκότωσα άνθρωπο». Την βρίσκουν με αφρούς στο στόμα, να κλαίει και να χτυπιέται. «Δεν το ήθελα, δεν ξέρω πώς έγινε».

Αυτή είναι μια ακόμη ιστορία σεξουαλικής παρενόχλησης, όμως αυτή τη φορά οι γυναίκες αντιστάθηκαν, αμύνθηκαν και υπερασπίστηκαν τις εαυτές τους.

Η Π.Α., στον 1,5 χρόνο που βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού, έχει κάνει ήδη κάποιες απόπειρες αυτοτραυματισμού.

«Πρόεδρος: Γιατί δεν χτυπήσατε ποτέ τον πατέρα σας που σας κακοποιούσε;

Π.Α.: Τον φοβόμουν. Τον τρέμω τον πατέρα μου».

Καταδίκη 15 χρόνια για τη κοπέλα που αμύνθηκε με μαχαίρι σε σεξουαλική επίθεση.15 χρόνια σε έναν άνθρωπο που προσπάθησε να σώσει το σώμα και τη ψυχή της.15 χρόνια καταδίκη επειδή προσπάθησε να υπερασπιστεί την ανήλικη φίλη της.Η πατριαρχική κοινωνία μας μέσω της δικαιοσύνης τιμωρεί ένα θύμα βιασμού, με τον χειρότερο τρόπο.

Αυτή είναι μια ιστορία που αποδεικνύει τον παραλογισμό του δικαστικού συστήματος, την ατιμωρησία της ενδοοικογενειακής βίας, τη δικαίωση του κάθε σεξιστή-βιαστή , την καταδίκη όσων γυναικών αντιστέκονται.

Να σημειωθεί  πως ακούστηκε από την έδρα για την κατηγορούμενη…«…λόγω του περιβάλλοντος φτώχειας στο οποίο έχει μεγαλώσει δεν μπορεί να αντιληφθεί την αξία της ανθρώπινης ζωής όπως εμείς, που είμαστε άλλου μορφωτικού επιπέδου.Δεν σέβεται τη ζωή μπροστά στο ένστικτο επιβίωσης, το θύμα,συνεχίζει, πρέπει να παραδοθεί λευκό χωρίς το στίγμα που του αποδίδει η κατηγορούμενη..»

Τίθεται δηλαδή με τον πλέον επίσημο τρόπο από την έδρα ζητημα ταξικού διαχωρισμού που αφορά την ίδια τη ζωή.Ο φτωχός που ζεί σε ένα σπίτι με έναν μέθυσο πατέρα, που μετά βίας εξασφαλίζει τα προς το ζήν, που καθημερινά κακοποιείται δεν αντιλαμβάνεται όπως ο αστός την αξία της ανθρώπινης ζωής.Με βάση αυτήν την αποψη, λούμπεν προλεταριάτο με λίγα λόγια ο φτωχός που έχει εγλωβιστεί στο περιθώριο από τους ίδιους τους αστούς και που εφόσον δεν αντιλαμβάνεται την αξία της ζωής του άλλου, αναπόφευκτο είναι να μην αντιλαμβάνεται και την αξία της δικής του ζωής.

Συμπερασματικά οδηγούμαστε στη διαπίστωση πως για έναν αστό είσαι επικίνδυνος επειδή απλώς είσαι φτωχός και η ζωή σου αξίζει σαφώς λιγότερο απότι η δική του.Αυτό είναι το μέλλον που έρχεται με φόρα να συγκρουστεί με όλους εμάς.

Advertisements

Θα μπορούσες να είσαι εσύ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s