Ο Μύθος Του Σισύφου – Αλμπερ Καμύ

«….Δεν υπάρχει παρά ένα μονάχα φιλοσοφικό πρόβλημα πραγματικά σοβαρό: το πρόβλημα της αυτοκτονίας. Τη στιγμή που αποφασίζεις πως η ζωή αξίζει ή δεν αξίζει τον κόπο να τη ζήσεις, απαντάς στο βασικό πρόβλημα της φιλοσοφίας. Τα υπόλοιπα, εάν ο κόσμος έχει τρεις διαστάσεις, εάν το πνεύμα διαιρείται σε εννιά ή δώδεκα κατηγορίες, ακολουθούν…»

meropi.jpg

Ο Γιώργος Καφετζόπουλος,ηθοποιός και σκηνοθέτης.Η πιο πρόσφατη δουλειά του το Νtaxaou ( https://vimeo.com/search?q=Ntaxaou )μια δυνατή ταινία μικρού μήκους σε σενάριο και σκηνοθεσία δική του.Ωμός ρεαλισμός που βοηθάει τον ανυποψίαστο να καταλάβει και τον υποψιασμένο να ενεργοποιηθεί.Ολοκληρωμένη δουλειά με απανωτές επιθέσεις αφύπνισης.Συμμετείχε πρόσφατα στις Νύχτες Πρεμιέρας.

Συμμετέχει  σε διάφορα χοροθεατρικά πρότζεκτ κατά καιρούς, με τελευταίο το ΑΝΑΜΕΣΑ, δουλειά που έγινε στην θεσσαλονίκη το 2016, με την ομάδα χορού Vis Motrix.Μια παράσταση που όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της ομάδας εμπνέεται από το αρχιτεκτονικό φαινόμενο, του “ενδιάμεσου χώρου” . Του χώρου που δημιουργείται ανάμεσα σε δύο ή περισσότερα σημεία είτε αυτά είναι σταθερά είτε κινούμενα, τα οποία έχουν μία ολοκληρωμένη και αυτάρκη ταυτότητα.
Γενικώς του άρεσουν το πιο diy πράγματα.
Συνήθως δουλεύει ως ηθοποιός στο θέατρο, το σινεμά ή  την τηλεόραση.Αυτήν την περίοδο ετοιμάζεται για την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους,όπως επίσης στήνει και ένα site που θα βγει σύντομα στη «φόρα»(όπως ο ίδιος αναφέρει), στο οποίο θα υπαρχει υλικό απο οτιδήποτε κάνει ή συμμετέχει, μέσα σε αυτά και η μικρού μήκους που αναφέραμε παραπάνω.

ΔΕΚΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1.Σε ποιά γειτονιά μεγάλωσες;

Μεγάλωσα στο κέντρο της Αθήνας. Στα εξωτικά Εξάρχεια. Συγκεκριμένα στην Καλλιδρομίου ,σχεδόν απέναντι από το Νο 55,το  ιστορικό σπίτι που κρεμάστηκε ο Άσημος.

2.Ποιό είναι το αγαπημένο  cartoon της παιδικής σου ηλικιας;

Μου έβαζε η μάνα μου τα κινούμενα σχέδια του Tex Avery. Ο αγαπημένος μου ήταν ενας λύκος, ο wollfy ο οποίος οπότε έβλεπε όμορφη γυναικα, του πεταγόντουσαν τα μάτια και η γλώσσα έξω. Σε υπερβολικό βαθμό. Και έβγαζε ενα σφυρί τεράστιο και κοπάνουσε το κεφάλι του. Μάλλον για να συνεφέρει τον εαυτό του.
https://youtu.be/_oAgkTwFRuM

3.Ποιά ήταν η πιό επαναστατική πράξη της παιδικής σου ηλικίας;

Δεν μου έρχεται κατι το αξιοσημείωτο

4.Αν θα έπρεπε να επιλέξεις ένα τραγούδι,το οποίο θα ξεκινά αυτόματα με το που ανοίγεις τη πόρτα του σπιτιού σου,ποιό θα ήταν αυτό;

Αυτήν την περίοδο θα διάλεγα το «no» απο το καινούριο άλμπουμ του Nicolas jaar
(https://youtu.be/rIrdTi7Bzt8)
Πιστεύω ταιριάζει και με την Φιντελική ατμόσφαιρα που επικρατεί.

5.Αγαπημένο βιβλίο

Ο μύθος του Συσίφου-Αλμπέρ Καμύ

6.Αν είχες τη δυνατότητα να διαλέξεις μια υπερφυσική δύναμη,ποιά θα ήταν αυτή και γιατί;

θα ήθελα να μπορώ να ελέγχω το μυαλό όλων με τηλεπάθεια. Για να βάζω τους ανθρώπους να κάνουν άλλα πράγματα αντί να πηγαίνουν για δουλειά 8 το πρωί. Να κάνουν έρωτα, αντί να τσακώνονται για τα λεφτά. Να τους χαλάρωνα λίγο απο το στρες της οικονομικής κρίσης. Να ερχόντουσαν λίγο πιο κοντά χωρίς να σκέφτονται υποχρεώσεις και προγράμματα.

7.Ποιός είναι για σένα ο ορισμός της δυστυχίας;

Πιστεύω πως αυτό που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, αγγίζει τον έσχατο βαθμό. Να παραμιλάνε άστεγοι απο τη φτώχεια, να παραπατάνε και δίπλα να βλέπεις άλλους να προσπαθούν να βγάλουν την μέρα δουλεύοντας, οργανώνοντας ελληνικές μπίζνες ή πίνοντας καφέ. Η απόλυτη απάθεια.

8.Τί είναι ευτυχία;

Ευτυχία δεν ξέρω τι είναι. Ίσως μια στιγμή πολύ απλή και προσωπική. Ένα φιλί, με κάποιον που είσαι ερωτευμένος. Ευτυχία μπορεί να είναι ακόμα και  η ολοκλήρωση μιας ταινίας.

9.Αν μπορούσες να επιλέξεις ως τί  θα επέστρεφες στη επόμενη ζωή σου,τί θα επέλεγες;

Ως γάτος. Αλλα σπιτόγατος με γυναίκα ιδιοκτήτρια. Μαμ, κακά, νάνι και γουργούρισμα. Μόνο.

10.Ποιός είναι ο μεγαλύτερός σου φόβος;

Πολλές φορές φοβάμαι μη τυχόν πεταχτεί κάποιος τραμπούκος μπροστά μου και αρχιζει να με μαχαιρώνει, έτσι χωρις λογο, ενώ εγώ περπατάω. Και ένας άλλος πιο γενικός φόβος, μη περάσουν τα χρόνια και συνειδητοποίησω πως ήμουν άπραγος. Πιστεύω πάντα εκτιμάς τον εαυτό σου όταν κοιτάς πίσω και δεις οτι κάτι έκανες ή προσπάθησες, ακόμα και αν ειναι κάτι τελείως προσωπικό και αχρείαστο για άλλους.

 

Advertisements

ΔΕΚΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ..Γιώργος Καφετζόπουλος