diane-arbus-drag-queen-450x280Όσο και αν προσπαθώ δεν μπορώ να κατανοήσω την ψυχαναγκαστική,εμμονική ανάγκη της πλειοψηφίας να σφραγίζει τους ανθρώπους,να κρεμάει ταμπέλες.
Τί σημαίνει ομοφυλόφιλοι πολίτες και ετεροφυλόφιλοι.

Ο έρωτας είναι έκφραση,είναι τέχνη,είναι τρόπος ζωής.Ο χαρακτηρισμός ομοφυλόφιλος και ετεροφυλόφιλος είναι εντελώς αδόκιμος.Είναι ακόμα μια ανόητη προσπάθεια της πλειοψηφίας να καλουπώσει μια απόλυτη εκδήλωση ελευθερίας,όπως είναι ο έρωτας και να την τρυπώσει στα κουτάκια των μικροαστικών αντιλήψεών της.
Η φασιστική αστική νοοτροπία να διαχωρίζονται οι άνθρωποι σε κοινωνικές ομάδες κρεμώντας την ταμπέλα  της σεξουαλικής ταυτότητας είναι άκρως οπισθοδρομική.Ο προσδιορισμός,αλλά και ο αυτοπροσδιορισμός κάποιου ως ομοφυλόφιλου ή ετεροφυλόφιλου είναι πέρα για πέρα λανθασμένος.

Diane Arbus, Man Being a Woman, 1960s

Κανείς δεν γεννιέται με φυτεμένη τη σεξουαλική προτίμηση στο κεφάλι του.Όπως για όλα τα ζώα στη γη έτσι και για τον άνθρωπο το επακόλουθο θα ήταν να έλκεται σεξουαλικά και από τα 2 φύλα.Τα κοινωνικά στεγανά  δεν  δίνουν τις περισσότερες φορές την ευκαιρία της ελεύθερης επιλογής.Από τη στιγμή που βγαίνεις από τη κοιλιά της μάνας σου, σου κρεμάνε τη ταμπέλα της σεξουαλικής σου ταυτότητας,πολύ πριν σου κρεμάσουν αυτή της θρησκευτικής.

Aν είσαι κοριτσάκι,  στο μαιευτήριο θα έχεις ροζ κουβερτούλα,τα αγοράκια μπλέ,στις οικογενειακές συνάξεις ο βλάκας θείος, αν είσαι αγοράκι θα σε ρωτήσει αν έχεις κανα γκομενάκι.Αν είσαι κορίτσι,απαπα,απαγορεύεται.Γενικότερα συνήθειες και νουθεσίες που εντυπώνονται στο ασυνείδητο ενός παιδιού χωρίς καν να το καταλαβαίνει επαναλαμβάνονται με θρησκευτική ευλάβεια.

Αν εξαιρέσουμε τις περιπτώσεις των γενναίων ανθρώπων που από πολύ μικρή ηλικία προσπαθούν να επιβάλλουν στο στενό οικογενειακό κύκλο τη διαφορετική τους αντίληψη όσον αφορά τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τη πραγματικότητα,υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό που συνεχώς αναβάλλει ή ίσως δεν έχει κατανοήσει λόγω της συνεχιζόμενης κοινωνικής προπαγάνδας το τί του συμβαίνει στ αλήθεια.
Τα παιδιά που από μικρή ηλικία, προσπαθούν να δηλώσουν την διαφορετικότητά τους,αντιδρώντας στις πρωτόγονες συμβάσεις της κοινωνικού δικτύου που ανήκουν,τις περισσότερες φορές αντιμετωπίζονται ως δυσλειτουργικά. Συναντούν την αγωνιώδη προσπάθεια της ομογενοιοποιημένης πλειοψηφίας να καταστείλει το διαφορετικό.Η ψυχολογική βία που τους ασκείται πολλές φορές τα αναγκάγκαζει να απομονωθούν και να αρνηθούν ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό..

tumblr_l0m5rxTZPN1qzqkp1o1_500

Μέχρι να γίνουμε 3-4 ετών θα υποστούμε 2 εξευτελιστικούς εξαναγκασμούς.Θα επιλέξουν για εμάς θρησκεία ΚΑΙ σεξουαλικό προσανατολισμό.Η ελευθερη βούληση σε δύο τόσο σημαντικά ζητήματα θα αποτελούσε  τη μαγιά για κοινωνίες ισορροπημένες με κατευθύνσεις που θα οδηγούσαν σε έναν πολύ καλύτερο κόσμο από αυτόν που ζούμε σήμερα.Δεν υπάρχει σεξουαλική ταυτότητα,δεν είναι δυνατόν οι άνθρωποι να αυτοπροσδιορίζονται ως gay και straight…Είμαστε πλάσματα που έχουμε την δυνατότητα,την ευκαιρία, να κάνουμε έρωτα για ευχαρίστηση και όχι μόνο για αναπαραγωγή..

Γιατί να φυλακίζουμε «θέλω» και αισθήσεις στο κελί ενός αυτοπροσδιορισμού; Άνθρωποι ζούν μέσα στα αποστειρωμένα κουτάκια τους,τρομοκρατημένοι,πηγαίνοντας στην εκκλησία και κάνοντας τον σταυρό τους,απλά επειδή το κάνει ο διπλανός τους.Ζούν εγκλωβισμένοι σε άχρωμες κρεβατοκάμαρες διαικπεραιώνοντας »σεξουαλικά καθήκοντα»,φυλακισμένοι στο μέλλον που τους έχει ορίσει η πλειοψηφία.Ζούν σε αυτή τη σάπια,στρεβλή πραγματικότητα επειδή έτσι τους είπε,ο μπαμπάς,ο παπας,ο δάσκαλος.

Είναι πάρα πολύ μικρή η ζωή μας για να απολέσουμε σημασίες,όπως ο έρωτας,η αγάπη και η πνευματική ολοκλήρωση..Το πώς και με ποιόν κάνω έρωτα δεν μπορεί να με κάνει μέλος καμίας κοινωνικής ομάδας. Δεν έχω καμία ανάγκη να αυτοπροσδιορίζομαι,πόσο μάλλον να μου φορτώνουν επιθετικούς προσδιορισμούς  χαομένοι τύποι στον λαβύρινθο της κοινωνικής προπαγάνδας, που δεν περιμένουν να παραδώσουν το σώμα και το πνεύμα τους σαν πεθάνουν,μα το παραδίδουν την ίδια στιγμή που γεννιούνται στη απόλυτη δικτατορία της πλειοψηφίας.

 

Advertisements

Κοινωνική προπαγάνδα,gay,straight και η δικτατορία της πλειοψηφίας

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Κοινωνική προπαγάνδα,gay,straight και η δικτατορία της πλειοψηφίας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s