Παρακάτω παραντίθενται δύο άρθρα τα οποία περιγράφουν πολύ διακριτικά τη κατάντια της ανθρώπινης ύπαρξης.Ο μόνος τρόπος να αντιληφθείς το τί πραγματικά συμβαίνει ειναι να κάνεις μια βόλτα στους γύρω δρόμους στο πεδίον του άρεως,στη πλατεία βάθης και σε άλλες παρόμοιες πιάτσες.Αυτή η βόλτα είναι η απόλυτη απόδειξη το ότι το είδος μας αποκτηνώνεται.Νοικοκυραίοι,ευυπόληπτοι επιχειρηματίες,οικογενειάρχες με παιδιά στην ηλικία των ψυχών που βιάζουν και από την άλλη όλοι εμείς που δεν οργανώνουμε επιτέλους ένα κυνήγι κεφαλών να τελειώνουμε πια με τους βιαστές-δολοφόνους των παιδικών και όχι μόνο ψυχών.Το κράτος,η αστυνομία και γενικότερα οι μηχανισμοί ενός κράτους που δημιουργούνται για τη διατήρηση της νομιμότητας εξαντλούν την αυστηρότητα τους στη καταστολή κινητοποιήσεων που απειλούν τη συντήρηση του κλίματος αποχαύνωσης.Δεκάρα δεν δίνει η πολιτεία για τις χιλιάδες κατεστραμένες ψυχές.Το εμπόριο ανθρώπων για τα κράτη,στην καλύτερη περίπτωση,είναι σκουπίδια που τα σαρώνει η σκούπα της καπιταλιστικής σάπιας ουτοπίας και στη χειρότερη ενισχύει το ΑΕΠ τους και τα πορτοφόλια των λακέδων της εξουσίας…

Το δουλεμπόριο και η πορνεία, παρά τους νόμους και τα μέτρα πολλών χωρών, δυστυχώς δεν έχει μειωθεί. Αντιθέτως σύμφωνα με τους υπολογισμούς των Ηνωμένων Εθνών, της Unicef και του Διεθνούς Οργανισμού για την Εργασία, τα τελευταία 40 χρόνια πάνω από 35 εκατομμύρια άνθρωποι εκ των οποίων η πλειοψηφία είναι παιδιά, “βυθίστηκαν” στη πορνεία.
Σύμφωνα με τη Unicef 1 εκατομμύριο παιδιά πωλούνται στην Ασία με σκοπό την πορνεία. Από αυτά το 50% πωλούνται από γνωστό και φιλικό πρόσωπο, το 40% πωλούνται από τις οικογένειες τους και το 10% από λοιπούς συγγενείς. Ο αριθμός των παιδόφιλων τουριστών υπολογίζεται ότι αποτελεί το 1% του συνολικού αριθμού των ταξιδιωτών.
Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό ECPAT οι πελάτες κατηγοριοποιούνται ως εξής :
– Στους περιστασιακούς παιδόφιλους.
– Στους καθ’ έξιν παιδόφιλους, οι οποίοι σκοπίμως επισκέπτονται χώρες όπου η παιδική πορνεία είναι αυξημένη και τα παιδιά είναι φτηνά.
– Στους διεστραμμένους και βίαιους παιδόφιλους.
– Τέλος είναι μια κατηγορία τουριστών, οι οποίοι ,με την ευκαιρία της
επίσκεψής τους στις συγκεκριμένες χώρες, επιζητούν νέες εμπειρίες δίχως ηθικούς φραγμούς και με καθαρή συνείδηση.
Οι περισσότεροι πελάτες προέρχονται από την Ιαπωνία, τις Η.Π.Α., την Αυστραλία και την πολιτισμένη Ευρώπη ( όπως Αγγλία, Γερμανία και Ελλάδα ).

Το 57% ανήκουν στις ηλικίες 40-60 ετών. Μάλιστα παλαιότερα δημοσιογραφική έρευνα στη χώρα μας απέδειξε ότι 15.000 Έλληνες περίπου επισκέφθηκαν χώρες όπως η Ταϋλάνδη όπου είναι έντονη η παιδική πορνεία. Υπάρχουν ταξιδιωτικά γραφεία, που διοργανώνουν τα συγκεκριμένα αυτά ταξίδια στις συγκεκριμένες χώρες και υπόσχονται μεγάλη ποικιλία και συχνές εναλλαγές παιδιών κατά τη διάρκεια της παραμονής τους. Ή βιομηχανία του “σεξ” έχει τεράστιο αντίκτυπο στην οικονομία της Ταϋλάνδης. Υπολογίζεται ότι διακινούνται πάνω από 4 δισεκατομμύρια$ συναλλάγματος ετησίως.
Από τη στιγμή που το παιδί εισέρχεται στον κόσμο της πορνείας, ο μέσος όρος ζωής του (σύμφωνα με στατιστικές ) είναι 8-10 χρόνια. Τα περισσότερα πεθαίνουν από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) ή από τις βιαιοπραγίες και τα βασανιστήρια ή κάποια άλλα αυτοκτονούν.
Μιλάμε για μικρά παιδάκια, που δεν είναι ανεπτυγμένα οργανικά, δεν έχουν μεγαλώσει καν και ενώ θα έπρεπε να είναι στην αγκαλιά της μητέρας τους, γίνονται έρμαιο και παιχνίδι στα χέρια του κάθε διεστραμμένου που η ίδια η μητέρα έστειλε τις περισσότερες φορές.
Είναι τραγικό αν αναλογιστούμε ότι τα παιδιά αυτά εργάζονται σε μαγαζιά “βιτρίνες” όπως είναι αίθουσες μασάζ ή μπαρ που τραγουδάνε καραόκε και τους δίνουν ναρκωτικές ουσίες ή ακόμα τα ποτίζουν μέχρι τελικής πτώσεως αλκοόλ και αυτό βέβαια να έχει σαν αποτέλεσμα να πεθαίνουν σε λίγα χρόνια και από κύρωση του ήπατος εκτός από τους παραπάνω λόγους που αναφέραμε.
Είναι φρικτό να γίνεται παζάρι παιδιών και να πηγαίνουν οι παιδόφιλοι να τα διαλέγουν και να λένε “Όσο πιο μικρό τόσο καλύτερο”. Τα περισσότερα όταν θα τα ρωτήσεις το όνομα τους θα σου απαντήσουν Try on, δηλαδή δοκίμασέ με.
Πολλά είναι τα κορίτσια που υποβάλλονται σε επεμβάσεις συρραφής του παρθενικού υμένα αρκετές φορές διότι η παρθένα έχει μεγαλύτερη ζήτηση και φυσικά αποδίδει περισσότερα κέρδη στους μαστροπούς. Όσες έχουν την ατυχία (και δυστυχώς είναι αμέτρητες) να μείνουν έγκυες, οι προαγωγοί τους δεν τις οδηγούν στην άμβλωση. Περιμένουν να περάσει ο 9ος μήνας κυήσεως τους και τις σκοτώνουν αμέσως μετά αφού γεννήσουν και πουλούν τα όργανα των νεογέννητων.
Οι εκδιδόμενες γυναίκες και τα εκδιδόμενα παιδιά, έχουν μειωμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας , με αποτέλεσμα να προκύπτουν προβλήματα τόσο στον τομέα της πρόληψης ( λόγω ελλιπούς ενημέρωσης για τα νοσήματα που σχετίζονται με τη σεξουαλική τους συμπεριφορά) , όσο και στον τομέα της θεραπευτικής παρέμβασης ( καθώς η διάγνωση και η θεραπεία καθυστερούν). Οι πελάτες έχουν την επιμονή να μην χρησιμοποιούν μέτρα προφύλαξης γιατί από μόνοι τους θεωρούνται υγιείς.
Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα που έκανε ο υποψήφιος διδάκτωρ Β’ δερματολογικής κλινικής πανεπιστημίου Αθηνών, Ανάργυρος Κουρής, σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό, στις εκδιδόμενες γυναίκες παρατηρείται αυξημένη νοσηρότητα από Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα(ΣΜΝ), μεταξύ αυτών ΗΙV/AIDS και αυξημένο ποσοστό προβλημάτων από την ψυχική σφαίρα.
Συγκεκριμένα:
Ενώ στον γενικό πληθυσμό ένα ποσοστό 38% θα νοσήσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του από κάποιο ΣΜΝ, στη περίπτωση των εκδιδόμενων γυναικών, το ποσοστό ανέρχεται στο 100%.Τα ΣΜΝ που ανευρίσκονται πιο συχνά, είναι τα οξυτενή κονδυλώματα (ιός θηλώματος, HPV), οι γονοκοκκικές λοιμώξεις (Neisseria gonorrhoeae), το αφροδίσιο λεμφοκοκκίωμα (Chlamydia frachomatis), ο έρπης των γεννητικών οργάνων, το μαλακό έλκος των γεννητικών οργάνων (αιμόφιλος ducreyi) η σύφιλη (treponema pallidum), διάφορες μυκητιάσεις, οι ιοί της ηπατίτιδας Β και C.
Ο HIV ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά στην Ταϋλάνδη το 1984, ωστόσο η καθυστέρηση στην λήψη μέτρων από τους αρμόδιους φορείς Δημόσιας Υγείας, οδήγησε στο να λάβει η λοίμωξη από τον ιό HIV διαστάσεις πανδημίας τα τελευταία χρόνια, Στον γενικό πληθυσμό παρατηρούνται δεκάδες χιλιάδες νέα κρούσματα κάθε χρόνο και η επίπτωση του υιού είναι 3,4% με αναλογία ανδρών – γυναικών.
Στις εκδιδόμενες γυναίκες ωστόσο η επίπτωση του HIV ανέρχεται στο 48%.
Η διαβίωση σε συνθήκες εγκλεισμού, σε ένα έντονα στρεσογόνο περιβάλλον χαρακτηρίζεται από απομόνωση, απόσυρση, αποξένωση, τρομερή ψυχολογική πίεση και οδηγεί σε πλήθος προβλημάτων από την ψυχική σφαίρα όπως είναι συναισθηματική κατάρρευση, αγχώδης διαταραχές. Κατάθλιψη, απόπειρες αυτοκτονίας κ.α.
Έχουμε όλοι μας υποχρέωση να μην αποσιωπούμε στο φαινόμενο που λέγεται παιδική πορνεία, τα βλέπουμε, τ’ ακούμε, τα διαβάζουμε καθημερινά άλλα κανείς μας δεν κάνει τίποτα. Η σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιού θεωρείται ποινικό αδίκημα, και τιμωρείται στην χώρα μας, ακόμα και αν η εγκληματική πράξη έχει διαπραχθεί σε άλλη χώρα.

ΑΘΗΝΑ

Μεσάνυχτα. Στο Πεδίο του Άρεως η πορνεία ανθεί εν μέσω κρίσης στην περιοχή και τα θολά μάτια ναρκομανών, αστέγων, εκδιδόμενων ομοφυλόφιλων και αλλοδαπών που το στομάχι τους φωνάζει από την πείνα «λάμπουν» μέσα στο σκοτάδι.

Στην «πιάτσα» του Πεδίου του Άρεως θα βρει κανείς Αφγανούς, Πακιστανούς, Μπαγκλαντεσιανούς, Αφρικανούς, Αλβανούς και άλλες εθνικότητες που εκδίδονται για λίγα ευρώ, για ένα «στα όρθια» κοντά στο πάρκο, όχι μέσα μην ενοχλήσουν τους τοξικομανείς και τους αστέγους.
Κάπου ανάμεσα στις κατά τα άλλα διακριτικές βόλτες ψαρέματος για πελάτη, ο Μοχάμεντ, ο Bill. Φορούν ρούχα απλά με μουντά χρώματα και καπέλο για να κρύβουν το νεανικό πρόσωπό τους από αστυνομικούς που μπορεί να «τσεκάρουν» το σημείο. Θα έπρεπε να κοιμούνται ή να παίζουν σε μια αλάνα, ιδανικά να διαβάζουν τα μαθήματά τους. Αντ’ αυτού κρατούν μια μπίρα και ένα σουγιά κρυμμένο. Είναι 13 και 16 ετών.

Χωρίς πατρίδα, χωρίς οικογένεια, χωρίς λεφτά, φλερτάροντας με τις ώρες που θα βρεθούν σε κάποιο ίδρυμα ή πεσμένοι σε κάποιο παγκάκι, βάζουν στα χείλια τους το λαθραίο τσιγάρο και αναζητούν… φωτιά από κάποιον ενήλικα που θα γευτεί τη νιότη τους για 2-5 ευρώ. Η παιδική πορνεία στην Αθήνα είναι μια πραγματικότητα για την οποία όμως δεν μιλά κανείς.
Όλοι γνωρίζουν και κανείς δεν είδε πόσα, ποια και από πού είναι εκείνα τα παιδιά που πωλούν το κορμί τους για να επιβιώσουν και να νιώσουν ένα παράταιρο χάδι ενήλικα στο κεφάλι τους, αυτό που θα έπρεπε να είχαν από την οικογένειά τους. «Τα εκδιδόμενα παιδιά στο κέντρο της Αθήνας δεν θα τα ψάξει κανείς. Δεν υπάρχουν για κανέναν. Στο Χαμόγελο του Παιδιού οι περιπτώσεις αυτές πληθαίνουν. Όταν φτάνουν σε εμάς μας εξηγούν ότι η διαδρομή της ζωής τους ήταν επετεία, συσσίτιο, πορνεία» εξηγεί στο NP o κ. Γιαννόπουλος, πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού.

Η παιδική πορνεία στη χώρα μας αποτελεί ένα μυστικό πίσω από κλεισμένες πόρτες λέει ο κ. Γιαννόπουλος, τονίζοντας ότι λόγω της οικονομικής κρίσης το φαινόμενο αυξάνεται αλλά δεν… φαίνεται.
Δεκάδες παιδιά που φιλοξενούνται σήμερα στο Χαμόγελο, έχουν περάσει στην τρυφερή ηλικία των 12 και των 15 από «πιάτσα». Αυτά τα παιδιά είναι στα αζήτητα, παρατημένα από γονείς, που είτε τα σπρώχνουν οι ίδιοι οι γονείς στον αγοραίο έρωτα ή οδηγούνται μόνα τους ως έσχατη λύση να βρουν εκείνα τα λίγα ευρώ για τις εξαρτήσεις τους και ένα πιάτο φαγητό, σημειώνει ο κ. Γιαννόπουλος.

Η Αστυνομία έχει αυξήσει τις περιπολίες στο σημείο, όχι όμως τους ελέγχους. Οι κάτοικοι ξέρουν, έχουν δει παιδιά, κυρίως αγοράκια, να εκδίδονται στο Πεδίον του Άρεως, αλλά δεν μπορούν να κάνουν κάτι, λένε. Η Πολιτεία έχει κλείσει τα μάτια από ντροπή για τον εαυτό της.Στα αυτιά της κοινωνίας αντιβουίζουν οι φωνές των παγιδευμένων παιδιών, οι ικεσίες, η απελπισία τους και η φρίκη που ζουν αλλά για την Πολιτεία η ανήλικη πορνεία δεν «καταγράφεται»…

Advertisements

Παιδική πορνεία στην Ασία και…στο Πεδίον του Άρεως

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s