Υπερρεαλιστική γλυπτική από τον Ron Mueck

Ο γλύπτης Ron Mueck, πρώην κουκλοπαίκτης  για παιδιά, δημιουργεί καταπληκτικά γλυπτά τέχνης από το 1996. Για την κατασκευή τους χρησιμοπιεί ρητίνη, fiberglass, σιλικόνη, και πολλά άλλα υλικά. Ο Mueck κατασκευάζει υπερρεαλιστικά ομοιώματα ανθρώπων, παίζοντας με την κλίμακα. Οι λεπτομέρειες  στα γλυπτά του είναι μαγευτικές, πολλές φορές ιδιαίτερα έντονες.

Γεννημένος το 1958 στην Αυστραλία , ο Ron Mueck ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Δουλεύει τις δημιουργίες του με δύο βοηθούς. Τα έργα του ξεκινούν από μια φωτογραφία που παίρνει ο ίδιος ο καλλιτέχνης ή την επιλέγει από κάπου και την οποία μετατρέπει σε σκίτσο πριν γίνει ένα μικρό άγαλμα από κερί ή πηλό. Αυτό σφραγίζει την τελική στάση των σωμάτων και την έκφραση που θα έχουν. Κατόπιν γίνεται ένα πήλινο γλυπτό σε τελικό μέγεθος το οποίο δουλεύεται στρώση στρώση με πινέλο και σιλικόνη ώστε να αποδοθούν όλες οι χρωματικές αποχρώσεις του δέρματος. Στο τέλος ράβεται η κάθε τρίχα του σώματος ή της κεφαλής.

Ο υπερρεαλισμός του Mueck μιλάει για τον άνθρωπο, το εύθραυστο της ύπαρξης, την αντίληψη του χρόνου που περνάει, τη συγκίνηση και ως εκ τούτο ή έστω σε δεύτερη φάση αποπνέει μια πνευματικότητα και όχι κάτι γκροτέσκο.

ron-mueck-mother-child-2

mueck2

1144912 mu71

ΠΗΓΗ-people n ideas

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s