Γιατί τέχνη..;

Τέχνη : ανθρώπινη δραστηριότητα που στηρίζεται σε ορισμένες γνώσεις και εμπειρίες και που έχει ως σκοπό τη δημιουργία ενός πνευματικού ή τεχνικού έργου.. Η έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου να δηλώσει φόβους,επιθυμίες,αγάπη,μίσος και οτιδήποτε άλλο μη απτό εκφράστηκε αρχικά με τις βραχογραφίες 40.000 χρόνια πριν. Ο άνθρωπος λοιπόν λίγο μετά τη λύση του προβλήματος της επιβίωσής του το ένστικτό του τον οδήγησε στο να προσπαθήσει να εκφραστεί μέσω της τέχνης,χωρίς βέβαια να το συνειδητοποιεί σ αυτό το πρώιμο στάδιο της ύπαρξής του.Αυτό είναι το μαγικό στην ιστορία της τέχνης αφού αποδεικνύει τον έμφυτο χαρακτήρα της στο ανθρώπινο DNA.
Η Καλλιόπη,η Ερατώ,η Ευτέρπη,η Θάλεια,η Κλειώ,Η Μελπομένη,η Ουρανία,η Πολύμνια και η Τερψιχόρη οι 9 μούσες-προστάτιδες της τέχνης κατά τη μυθολογία,η ανάγκη δηλαδή των αρχαίων να εκφράσουν με εξώκοσμα όντα ανώτερα από αυτούς τις τέχνες δείχνουν πόσο εξέχουσα θέση είχε η τέχνη στις τότε νεοσύστατες κοινωνίες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία λοιπόν πως η τέχνη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξης και φυσικά πως επηρέασε άμεσα την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. Οι 7 ή κατά πολλούς 8 τέχνες,αφού η φωτογραφία προυπήρξε του κινηματογράφου που αναφέρεται ως η τελευταία(η 7η τέχνη), όπως συνηθίζουμε να τις αποκαλούμε παίζουν οπωσδήποτε και σήμερα σημαίνοντα ρόλο στη ζωή μας..Γιατί τέχνη..;
Τέχνη γιατί η ψυχή έχει την ίδια απόλυτη ανάγκη να τραφεί όπως το σώμα,τέχνη γιατί είναι το συννεφάκι που μπορείς να κουρνιάσεις μέσα του και να ονειρευτείς,τέχνη γιατί μπορεί να ενώσει,τέχνη γιατί σε κάνει να ξεφεύγεις έξω απο το σώμα σου στην απόλυτη έκφρασή της,τέχνη γιατί γνωρίζεις πτυχές του εαυτού σου που ούτε φανταζόσουν πως υπήρχαν,τέχνη γιατί είναι πολιτική πράξη,τέχνη γιατί τελικά όλα γύρω μας είναι τέχνη….

Ja.Br.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s